ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, Δ/ΝΣΗ V
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Δ/ΝΣΗ XVI


NETWORK OPERATION CENTER

TEIHALNOC

NETWORK SERVICES


 
Αρχική Σελίδα
Τομείς Δραστηριοτήτων
Υπηρεσίες
Σύνδεση με internet
GÉANT
Βοήθεια
Aρθρογραφία
Έρευνα & Ανάπτυξη
Ανθρώπινο Δυναμικό
Ανακοινώσεις - Κατάσταση Δικτύου
Στατιστικά Κίνησης
NOC Private
<< Επιστροφή στο ΤΕΙ

TECHNOLOGICAL EDUCATIONAL INSTITUTION OF HALKIDA (T.E.I.) OF HALKIDA
NETWORK OPERATION CENTER (N.O.C.)
TEI C building, Psachna, Evia Island, GR-34400 Greece
Tel. (+30)2228099600, FAX (+30)2228023766, e-mail
Network Manager: Ioanis Almaliotis , ialmaliotis@teihal.gr

Καλώς ήρθατε! :-)

    Καλωσήρθατε στις σελίδες του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου του Τ.Ε.Ι Χαλκίδας.

    Στο Κέντρο Διαχείρησης Δικτύου του ΤΕΙ Χαλκίδας, έχουμε ένα όραμα. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών, με ένα φιλικό πρόσωπο προς το χρήστη και τον επισκέπτη. Για εμάς, η εξυπηρέτηση της ακαδημαϊκή κοινότητας του ΤΕΙ είναι η καθημερινή μας αποστολή. Η εξυπηρέτηση γίνεται είτε μέσω της υποστήριξης των χρηστών, είτε με την προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων, είτε με την επίσκεψη ενός σπουδαστή στις ιστοσελίδες μας.
    Το όραμα αυτό, ανάμεσα σε δεκάδες και καθημερινές αντιξοότητες συνηθισμένες στην ελληνική πραγματικότητα, πλησιάζει καθημερινά όλο και περισσότερο το στόχο του. Και όσο τον πλησιάζει, εμείς τον θέτουμε ακόμα μακρύτερα. Μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς, αλλά και υποστήριξης από την κοινότητα του ιδρύματος, η αξιοπιστία των υπηρεσιών ανεβαίνει σε επίπεδα που συναντώνται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό το πετιχαίνουμε θεωρώντας τις υπηρεσίες που παρέχουμε ως κρίσιμες.
    Ο αγώνας μας δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει, ειδικά τον τελευταίο καιρό, που οι υπηρεσίες πληροφορικής και δικτύων εισβάλλουν δυναμικά στην καθημερινή ζωή όλων μας. Σας προσκαλούμε να δείτε αυτές τις σελίδες και να γνωρίσετε τις υπηρεσίες που έχουμε δημιουργήσει και που προσφέρουμε σε όλους σας.

κορυφή σελίδας

Οργανόγραμμα Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου (NOC)

    Το παρακάτω οργανόγραμμα βοηθά στην κατανόηση της ιεραρχικής διάταξης και του τρόπου λειτουργίας του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.

κορυφή σελίδας

Γνωριμία με το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου
ή Network Operation Center (NOC) του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας

    Το κέντρο διαχείρισης δικτύου του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 1997. Ιδρύθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Δράση Δικτύων του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα αυτό, ήταν πενταετούς διάρκειας, ξεκίνησε το 1995 και ολοκληρώθηκε το 1999. Αφορά όλα τα 18 ΑΕΙ και τα 14 ΤΕΙ της χώρας και αναπτύσσεται σε δύο παράλληλες δράσεις δικτύων, την Οριζόντια και την Κάθετη.

    Η Οριζόντια δράση αφορά την διασύνδεση των ιδρυμάτων μεταξύ τους σε ταχύτητες που επιτρέπουν προηγμένες υπηρεσίες όπως τηλεσυνδιάσκεψη και τηλεδιδασκαλία, είναι ενιαία για όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα και ανάδοχος είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Οι Κάθετες δράσεις, μία για κάθε ίδρυμα, αφορούν την ανάπτυξη της δικτύωσης στο εσωτερικό κάθε ιδρύματος. Η δικτύωση αυτή αφορά δεδομένα (data) και τηλεφωνία (voice) με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και ανάδοχος είναι το εκάστοτε ίδρυμα.

    Το ΤΕΙ Χαλκίδας συμμετέχει ενεργά και στις δύο δράσεις δικτύων. Για την δημιουργία και συντήρηση της οριζόντιας δράσης, δηλαδή της διαδικτύωσης όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1996 το Δίκτυο Ελληνικών Πανεπιστημίων ή Greek Universities Network ή GUNet (http://www.gunet.gr/). 
    Στην αρχική φάση ανάπτυξής του, το GUNet χρησιμοποιούσε ως δικτυακό κορμό της χώρας την υποδομή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας ή ΕΔΕΤ (http://www.grnet.gr). Το ΕΔΕΤ παρείχε γραμμές διασύνδεσης σε ταχύτητες μέχρι 2Mbps στο εσωτερικό, ενώ η έξοδος προς το εξωτερικό γινόταν μέσω του δικτύου TEN-34 με γραμμή ταχύτητας 10Mbps για την κίνηση προς Ευρώπη (και κατ΄επέκταση προς Αμερική) και μέσω του δικτύου της EuropaNet DANTE με γραμμή 2Mbps για την υπόλοιπη κίνηση. 

    H διεθνής διασύνδεση του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) τριπλασιάστηκε τον Ιανουάριο 1999 από 10Mbps σε 34Mbps στα πλαίσια του Κοινοτικού Προγράμματος ΤΕΝ-155 (http://www.ten-155.net/). Το ΕΔΕΤ αποτελεί την προωθημένη πλατφόρμα Έρευνας & Ανάπτυξης προς την Κοινωνία των Πληροφοριών. Η σύνδεση προς Ευρώπη έχει bandwidth 34Mbps και από εκεί προς τις ΗΠΑ 155Mbps. Έτσι η Ελληνική Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Κοινότητα εντάσσεται δυναμικά στην "Παγκόσμια Κοινωνία των Πληροφοριών" μια και θα μπορεί να αξιοποιεί μέσα από τη ταχύτατη πρόσβαση στο Internet κάθε είδους προηγμένη υπηρεσίες τηλεματικής όπως επικοινωνίες πολυμέσων και εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο (π.χ. τηλε-εκπαίδευση). Τον Νοέμβριο του 2000 η σύνδεση του ΕΔΕΤ με το ΤΕΝ-155 αναβαθμίστηκε στα πλαίσια της Phase-2 του προγράμματος και φτάνει πια τα 155Mbps, εύρος που επιτρέπει ασύλληπτες ταχύτητες με την κοινωνία της ηλεκτρονικής πληροφορίας για όλα τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας.

κορυφή σελίδας

 


© 2005 TEIHALNOC, T.E.I. of Halkida. All Rights Reserved. Terms of service.
Microsoft, Windows and the Windows Logo are registered trademarks of the Microsoft Corporation
Netscape is a registered trademark of the Netscape Communications Corporation
All other names and logos are registered trademarks of their respective owners