ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, Δ/ΝΣΗ V
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Δ/ΝΣΗ XVI


NETWORK OPERATION CENTER

TEIHALNOC

NETWORK SERVICES


 
Αρχική Σελίδα
Τομείς Δραστηριοτήτων
Υπηρεσίες
Σύνδεση με internet
GÉANT
Βοήθεια
Aρθρογραφία
Έρευνα & Ανάπτυξη
Ανθρώπινο Δυναμικό
Ανακοινώσεις - Κατάσταση Δικτύου
Στατιστικά Κίνησης
NOC Private
<< Επιστροφή στο ΤΕΙ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τηλεκπαίδευση - Τηλεδιδασκαλία

    Η ταχύτητα που προσφέρει η σύνδεση του ΤΕΙ με το διαδίκτυο καθώς και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό τοπικό δίκτυο υπολογιστών του Ιδρύματος επιτρέπουν την άριστη υποστήριξη τηλεσυνδιάσκεψης, τηλεδιδασκαλίας και ζωντανής μετάδοσης εικόνας και ήχου μέσω του Internet με τη δυνατότητα πολλαπλών συνδεδεμένων χρηστών. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί την τεχνολογία του Multicast Routing. Η τηλεσυνδιάσκεψη υποστηρίζεται στο ΤΕΙ Χαλκίδας από το 1998.

Ερευνητικά προγράμματα και αναπτύξεις

    Πέρα από τη διαχείριση του δικτύου και την επιτήρηση της καλής λειτουργίας του, το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου αναπτύσσει νέες εφαρμογές και συμμετέχει σε όποια ερευνητική δραστηριότητα γίνεται κατά καιρούς στην Ελληνική Επιστημονική Κοινότητα. Από τον Νοέμβριο του 2000, το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου συμμετέχει ενεργά στο πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης και ανάπτυξης IPv6, της έκτης έκδοσης του πρωτοκόλλου IP, ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Πάτρας. Το πρόγραμμα αυτό είναι ακόμα παγκοσμίως υπό ανάπτυξη και το ΤΕΙ Χαλκίδας σαν μέρος του GRNet (Greek Research and Technology Network) είναι ένα από τα περίπου 250 δίκτυα παγκοσμίως που υποστηρίζουν IPv6.

    Ο παραπάνω τοπολογικός χάρτης απεικονίζει με διαγράμματα όλες τις συνδέσεις δικτύου στο 6bone, το διεθνές σύστημα δοκιμών δικτύου IPv6. Το δίκτυο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και το IPv6 βρίσκεται στο στάδιο του τελικού καθορισμού των ιδιοτήτων του. Το GRNet σημειώνεται με το μαύρο βέλος πάνω αριστερά. Οι συνδέσεις που απαρτίζουν το διάγραμμα έχουν διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το πρωτόκολλο δρομολόγησης. Μώβ για Static, ροζ για RIPng, κόκκινο για IDRPv6, πράσινο για BGP4+ και μπλέ για άγνωστο πρωτόκολλο. Μπορείτε να κατεβάσετε το παραπάνω διάγραμμα σε πιό ευανάγνωστο μέγεθος από εδώ.

κορυφή σελίδας

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

    Για το μέλλον υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια για την βελτίωση των παραπάνω υπηρεσιών και την πρόσθεση νέων. Κάποιες από αυτές θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, κάποιες άλλες μακροπρόθεσμα, ανάλογα με τις ανάγκες και τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και των τηλεπικοινωνιών. Μία από αυτές είναι η προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού για την υπηρεσία απομακρυσμένης πρόσβασης (Dial-up access) που σε αρχική φάση θα εξυπηρετεί ένα μικρό αριθμό χρηστών ταυτόχρονα, αργότερα ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Επίσης, η μετατροπή της παλαιάς γραμμής των 64Kbit σε ISDN για τον περιορισμό του κόστους. Όταν η γραμμή των 2Mbps αρχίσει να φτάνει στα όρια της χωρητικότητάς της, υπάρχει η πρόβλεψη για την αναβάθμισή της στα 34Mbps με τεχνολογία ATM (Asynchronous Transfer Mode). Ακόμη, προβλέπεται η προμήθεια μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες κάποιων νέων υπολογιστικών συστημάτων υψηλής ισχύος και νέας τεχνολογίας, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την υποστήριξη των νέων.

κορυφή σελίδας


 


© 2005 TEIHALNOC, T.E.I. of Halkida. All Rights Reserved. Terms of service.
Microsoft, Windows and the Windows Logo are registered trademarks of the Microsoft Corporation
Netscape is a registered trademark of the Netscape Communications Corporation
All other names and logos are registered trademarks of their respective owners