ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, Δ/ΝΣΗ V
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Δ/ΝΣΗ XVI


NETWORK OPERATION CENTER

TEIHALNOC

NETWORK SERVICES


 
Αρχική Σελίδα
Τομείς Δραστηριοτήτων
Υπηρεσίες
Σύνδεση με internet
GÉANT
Βοήθεια
Aρθρογραφία
Έρευνα & Ανάπτυξη
Ανθρώπινο Δυναμικό
Ανακοινώσεις - Κατάσταση Δικτύου
Στατιστικά Κίνησης
NOC Private
<< Επιστροφή στο ΤΕΙ

   Ανακοινώσεις Κέντρου Δικτύων

   Σε αυτή τη σελίδα θα μπορείτε να δείτε τα τελευταία νέα του Κέντρου Δικτύων. Για τη δική σας εξυπηρέτηση, εδώ θα ενημερώνεστε άμεσα για οτιδήποτε σχετικό με υπηρεσίες που παρέχονται καθώς και προβλήματα σε αυτές.

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

   Η πιό πρόσφατη ανακοίνωση εμφανίζεται πρώτη στη λίστα. Η ημερομηνία που εκδόθηκε η ανακοίνωση φάινεται στην αρχή κάθε ανακοίνωσης.

[6/3/2007] - Αλλαγές στο Δίκτυο Δεδομένων

    Από την 1η Μαρτίου 2007 και λόγω εκτενέστατων αλλαγών στη διάρθρωση του δικτύου δεδομένων του ΤΕΙ Χαλκίδας, αναμένονται ολιγόωρα προβλήματα στη σύνδεση με το διαδίκτυο, καθώς και μικρές διακοπές στις υπηρεσίες που παρέχει το ΤΕΙ στο κοινό μέσω του διαδικτύου (ιστοσελίδες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ).
    Το νέο σχέδιο εξυπηρετεί πολλαπλές ανάγκες του ΤΕΙ που έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς και δν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούν μόνιμα και με τον καλύτερο τρόπο. Στόχοι εξυπηρέτησης είναι η εξυπηρέτηση της ζήτησης η οποία έχει πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό, η ικανοποίηση των αναγκών ερευνητικών ομάδων, καθώς και συμβατότητα ως προς τις μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου που διαφαίνονται για το μέλλον.
     Η σύνδεση με το νέο δίκτυο απαιτεί αλλαγές στις ρυθμίσεις όλων των Η/Υ εντός του ιδρύματος. Για την πραγματοποίηση αυτών των ρυθμίσεων θα απαιτηθεί χρόνος καθώς απαιτείται πρόσβαση σε όλους τους χώρους του ιδρύματος όπου φιλοξενούνται Η/Υ. Ζητούμε την κατανόησή σας.

[8/11/2006] - ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ WEBMAIL ΤΟΥ ΤΕΙ

Από το 2004 η πρόσβαση στο webmail του ΤΕΙ (mail.teihal.gr) είναι δυνατή τόσο μέσω απλής σύνδεσης (http://mail.teihal.gr) όσο και ασφαλούς (https://mail.teihal.gr). Από σήμερα Τετάρτη 8/11/2006 η πρόσβαση στο webmail μέσω διαδικτύου θα είναι δυνατή μόνο μέσω της ασφαλούς (SSL 128-bit encryption). Η επιλογή αυτή γίνεται για την επιπλέον διασφάλιση της ασφάλειας της επικοινωνίας του προσωπικού του ΤΕΙ με τον διακομιστή. Οδηγίες σε περίπτωση προβλήματος θα βρείτε στις σελίδες βοήθειας (http://www.teihal.gr/noc/popupie.asp).
 

[2/2/2004] - ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Την Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2004, το σύστημα μεταβίβασης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο ΤΕΙ Χαλκίδας, δέχθηκε επίθεση με περίπου 40.000 μηνύματα. Αυτά τα μηνύματα για να διεκπεραιωθούν απαιτούνται μερικές ώρες. Εφόσον το σύστημα που χρησιμοποιεί το Κέντρο Δικτύων του ΤΕΙ άντεξε την επίθεση και δεν κατέρρευσε, μετά τον αποκλεισμό του δικτύου που έκανε την επίθεση, αντί να διαγράψουμε όλα τα μηνύματα της επίθεσης, αποφασίσαμε να αφήσουμε το σύστημα να τα ελέγξει σταδιακά και να παραδώσει όλα τα μηνύματα που βρισκόντουσαν στην λίστα αναμονής (on queue). Με αυτή μας την απόφαση, δεν χάθηκε κανένα μήνυμα προς τους χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΤΕΙ, αλλά αναμένεται μια καθυστέρηση κάποιων ωρών μέχρι την τελική παράδοσή τους.

[10/6/2003] - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΟΣ

Τρίτη 10-Ιουνίου-2003, ώρα 12:00: Η εμφανιση επικίνδυνου ιού (W32/Bugbear.b@MM) στο δίκτυο μας υποχρέωσε να διακόψουμε για λίγα λεπτά τη λειτουργία του διακομιστή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (mail server) για την διακοπή της εξάπλωσης του ιού.

[28/1/2003] - ΑΛΛΑΓΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ E-MAIL

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου 2003 όσοι χρησιμοποιείτε το e-mail από οπουδήποτε στο Internet εκτός του τοπικού δικτύου εντός των χώρων του ΤΕΙ, θα πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της αλληλογραφίας, και στο πεδίο που ορίζεται ο διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας (Outgoing Mail Server, SMTP) αντί για mail.teihal.gr να δηλώσετε το διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας του παρόχου υπηρεσιών internet (ISP) με τον οποίο συνδέεστε στο διαδίκτυο.
Η αλλαγή αύτή γίνεται για τον εναρμονισμό των διακομιστών του ιδρύματος με τα standards που ισχύουν στο διαδίκτυο.
Για παράδειγμα, αν συνδέεστε στο διαδίκτυο με:

OTEnet - δηλώστε mailgate.otenet.gr
Hellas on Line - δηλώστε smtp.hol.gr
ForthNet - δηλώστε mailgate.forthnet.gr
ACN - δηλώστε mail.acn.gr
HellasNet - δηλώστε mail.hellasnet.gr
CompuLink - δηλώστε mail.compulink.gr

Σαν Διακομιστή Εισερχόμενης Αλληλογραφίας (POP3), αν διατηρείτε διεύθυνση e-mail στο ΤΕΙ Χαλκίδας, μπορείτε και πρέπει να αφήσετε τον mail.teihal.gr. Αν δεν γνωρίζετε ποιός είναι ο διακομιστής του ISP με τον οποίο συνδέεστε, επικοινωνήστε μαζί τους ή δείτε τις σελίδες βοήθειας της συγκεκριμένης εταιρείας. ΠΡΟΣΟΧΗ Αυτή η αλλαγή δεν αφορά όσους χρήστες στέλνουν και λαμβάνουν αλληλογραφία μέσα στους χώρους του ΤΕΙ. Στους Η/Υ εντός του ΤΕΙ ο διακομιστής SMTP δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο εκτός από mail.teihal.gr.

[29/11/2002] - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ

Το website του ΤΕΙ Χαλκίδας πλέον υποστηρίζει την on-line ενημέρωση με ανακοινώσεις και αρχεία. Με ασφαλή σύνδεση μέσω του διαδικτύου, οι καθηγητές του Ιδρύματος μπορούν να εισάγουν ανακοινώσεις, βαθμολογίες, εξεταζόμενη ύλη, ασκήσεις και λύσεις θεμάτων κατά βούληση, και οι σπουδαστές να τις βλέπουν από οπουδήποτε στον κόσμο. Η υπηρεσία αφορά αποκλειστικά το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή ξεκινά από το Τμήμα Ηλεκτρολογίας, του οποίου οι ιστοσελίδες οδηγούνται εξ'ολοκλήρου από βάσεις δεδομένων. Σταδιακά θα γίνει εφαρμογή σε όλο το website του ΤΕΙ.
Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, απαιτείται επίσημο έγγραφο υπογεγραμμένο από τον προϊστάμενο του τμήματος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύων.

[20/9/2002] - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΙΩΝ

Για την ασφάλεια του τοπικού δικτύου και κυρίως των υπολογιστών των χρηστών του ΤΕΙ Χαλκίδας, ενημερώνουμε ότι πολλαπλά προγράμματα αντιμετώπισης ιών (antivirus) ελέγχουν την εισερχόμενη και εξερχόμενη ηλεκτρονική αλληλογραφία. Με αυτό τον τρόπο, μειώνουμε δραματικά το ενδεχόμενο να λάβετε e-mail που να περιέχει επικίνδυνους ιούς που μπορούν να καταστρέψουν τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον Η/Υ σας.

   Φόρτος εκκρεμοτήτων


   Έλεγχος Κατάστασης Δικτύου

   Είσοδος στις σελίδες παρακολούθησης και ελέγχου του δικτύου. Η πρόσβαση είναι ελεγχόμενη.

   Φόρτος σύνδεσης με Internet

MRTG
Tobias Oetiker <oetiker@ee.ethz.ch> and Dave Rand <dlr@bungi.com>

 


© 2005 TEIHALNOC, T.E.I. of Halkida. All Rights Reserved. Terms of service.
Microsoft, Windows and the Windows Logo are registered trademarks of the Microsoft Corporation
Netscape is a registered trademark of the Netscape Communications Corporation
All other names and logos are registered trademarks of their respective owners