ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, Δ/ΝΣΗ V
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Δ/ΝΣΗ XVI


NETWORK OPERATION CENTER

TEIHALNOC

NETWORK SERVICES


 
Αρχική Σελίδα
Τομείς Δραστηριοτήτων
Υπηρεσίες
Σύνδεση με internet
GÉANT
Βοήθεια
Aρθρογραφία
Έρευνα & Ανάπτυξη
Ανθρώπινο Δυναμικό
Ανακοινώσεις - Κατάσταση Δικτύου
Στατιστικά Κίνησης
NOC Private
<< Επιστροφή στο ΤΕΙ

Επίλυση προβλήματος λήψης συνημμένων αρχείων (MSIE 6+)

    Πολλοί χρήστες του συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΤΕΙ Χαλκίδας έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα κατά τη λήψη συνημμένων αρχείων, όταν χρησιμοποιούν την πρόσβαση στο e-mail τους μέσω ιστοσελίδων (TEIHAL Webmail, https://mail.teihal.gr/).

    Το πρόβλημα αυτό έχει παρουσιαστεί μετά την εγκατάσταση του Service Pack 2 για Windows XP ή την εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων για τον Microsoft Internet Explorer. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν λάβετε κάποιο μήνυμα με συνημμένα αρχεία. Ο Internet Explorer αυτόματα εμποδίζει τη δημιουργία νέου παραθύρου, το οποίο θα ξεκινήσει την μεταβίβαση του αρχείου. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, χωρίς να μειώσετε το επίπεδο ασφάλειας στο σύστημά σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

    Ανοίξτε τον Internet Explorer και στο παράθυρό του διαλέξτε από το μενού Tools (σε ελληνική έκδοση: Εργαλεία) την επιλογή Internet Settings (σε ελληνική έκδοση: Επιλογές Internet), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

    Οταν πατήσετε στην επιλογή αυτή, θα ανοίξει το παράθυρο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Διαλέξτε τη σελίδα Security (σε ελληνική έκδοση: Ασφάλεια), . Σε αυτή τη σελίδα, διαλέξτε το εικονίδιο Trusted Sites (σε ελληνική έκδοση: Αξιόπιστες Τοποθεσίες) ακριβώς όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

    Πιέστε το κουμπί Sites... (σε ελληνική έκδοση: Τοποθεσίες...), .Με το πάτημα αυτού του πλήκτρου θα έχετε το παρακάτω παράθυρο στην εικόνα σας. Συμπληρώστε στην γραμμή Add this Web site to the zone (σε ελληνική έκδοση: Προσθήκη αυτής της τοποθεσίας Web στη ζώνη) τη διεύθυνση https://mail.teihal.gr/ όπως φαίνεται παρακάτω.

    Πατήστε Add (Προσθήκη), ΟΚ και ξανά ΟΚ και είστε έτοιμοι. Αν κλείσετε και ανοίξετε ξανά τον Internet Explorer, όταν επισκεφθείτε το TEIHAL Webmail, τα συνημμένα αρχεία θα δουλεύουν κανονικά.


    ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αν για οποιοδήποτε λόγο χρησιμοποιείτε τη μή ασφαλή σύνδεση στη διεύθυνση http://mail.teihal.gr/, σε αυτή την περίπτωση προσθέστε αυτή στα trusted sites αντί για την https://..., και προσπαθήστε να συνηθίσετε την https://..., μιας και έτσι τα δεδομένα και οι κωδικοί που ανταλλάσσετε είναι κρυπτογραφημένα. Αν σας ενοχλεί η προειδοποίηση για το πιστοποιητικό (certificate), μπορείτε να την αποφύγετε, πατώντας View certificate... και μετά Install Certificate...

 


© 2005 TEIHALNOC, T.E.I. of Halkida. All Rights Reserved. Terms of service.
Microsoft, Windows and the Windows Logo are registered trademarks of the Microsoft Corporation
Netscape is a registered trademark of the Netscape Communications Corporation
All other names and logos are registered trademarks of their respective owners