ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, Δ/ΝΣΗ V
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Δ/ΝΣΗ XVI


NETWORK OPERATION CENTER

TEIHALNOC

NETWORK SERVICES


 
Αρχική Σελίδα
Τομείς Δραστηριοτήτων
Υπηρεσίες
Σύνδεση με internet
GÉANT
Βοήθεια
Aρθρογραφία
Έρευνα & Ανάπτυξη
Ανθρώπινο Δυναμικό
Ανακοινώσεις - Κατάσταση Δικτύου
Στατιστικά Κίνησης
NOC Private
<< Επιστροφή στο ΤΕΙ


ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Microsoft Outlook Express

    Στα παρακάτω παραδείγματα και στις οδηγίες, θα χρησιμοποιήσουμε το υποθετικό όνομα Ελένη Παπαδοπούλου, η οποία υποθετικά πάντα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία των νέων δικτύου (Network News).

    Αν ανοίξετε για πρώτη φορά τώρα το Outlook Express, θα σας εμφανίσει αμέσως ένα παράθυρο που θα σας ζητήσει το όνομά σας. Στην περίπτωση αυτή δείτε τις σελίδες για τη ρύθμιση e-mail και μετά επιστρέψτε σε αυτή εδώ τη σελίδα για να συνεχίσετε με τις ρυθμίσεις νέων δικτύου. 

    Αν χρησιμοποιείτε λοιπόν το Outlook Express και θέλετε απλά να το ρυθμίσετε ώστε να χρησιμοποιήσετε την νέα υπηρεσία, κάντε τις εξής κινήσεις. Πατήστε Tools -> Accounts όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα...

    ... θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο όπου εσείς πατήστε δεξιά το κουμπί Add -> News όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω:

    Θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα ζητάει το όνομά σας όπως θέλετε να φαίνεται. Συμπληρώστε όπως παρακάτω για το παράδειγμά μας και πατήστε Next.

    Όταν κάποιος διαβάσει το μήνυμά σας, θα μπορεί εκτός από το να απαντήσει δημόσια, να απαντήσει και σε εσάς προσωπικά, στη διεύθυνση που θα συμπληρώσετε στην οθόνη που φαίνεται παρακάτω. Εστω πως η σπουδάστρια είχε e-mail διεύθυνση την eleni@students.teihal.gr οπότε και συμπλήρωσε ως εξής:

    Πατήστε Next. Στην τελευταία αυτή οθόνη, συμπληρώνετε τον εξυπηρετητή (server) που παρέχει την υπηρεσία. Συμπληρώστε news.teihal.gr ακριβώς όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και πατήστε Next.

 

    Η διαδικασία εδώ έχει τελειώσει. Πατώντας Finish στη λίστα εμφανίζεται η νέα σύνδεση και όλα είναι εντάξει. Πατήστε close και το Outlook θα σας εμφανίσει ένα μήνυμα στο οποίο θα σας ρωτάει αν θέλετε να κατεβάσετε τα newsgroups για το νέο server. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με το Internet και πατήστε Yes. Το πρόγραμμα θα κατεβάσει τη λίστα με τις ομάδες συζήτησης που υπάρχουν στον εξυπηρετητή του Τ.Ε.Ι Χαλκίδας και θα σας τις δείξει στο παρακάτω παράθυρο.

    Από τη λίστα μπορείτε να διαλέξετε σε ποιές ομάδες θα κάνετε subscribe (συνδρομή). Αυτό σημαίνει ότι το Outlook Express θα σας ενημερώνε αυτόματα με τα νέα μηνύματα που θα στέλνονται στην ομάδα αυτή. Απο τη στιγμή που θα πατήσετε ΟΚ στην λίστα αριστερά θα σας εμφανιστεί κάτι παρόμοιο με το παρακάτω:

    Με αυτά τα ολίγα, και υποθέτοντας ότι οι ρυθμίσεις πρόσβασης στο internet είναι σωστές, η υπηρεσία νέων δικτύου πρέπει να δουλεύει κανονικά. Αν έχετε ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία σωστά και παρ'όλα αυτά δεν λειτουργεί, τότε κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα δεν έχει σχέση με το TEI. Ξαναδιαβάστε βήμα βήμα τις οδηγίες και ξαναδοκιμάστε.

 


© 2005 TEIHALNOC, T.E.I. of Halkida. All Rights Reserved. Terms of service.
Microsoft, Windows and the Windows Logo are registered trademarks of the Microsoft Corporation
Netscape is a registered trademark of the Netscape Communications Corporation
All other names and logos are registered trademarks of their respective owners