ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, Δ/ΝΣΗ V
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Δ/ΝΣΗ XVI


NETWORK OPERATION CENTER

TEIHALNOC

NETWORK SERVICES


 
Αρχική Σελίδα
Τομείς Δραστηριοτήτων
Υπηρεσίες
Σύνδεση με internet
GÉANT
Βοήθεια
Aρθρογραφία
Έρευνα & Ανάπτυξη
Ανθρώπινο Δυναμικό
Ανακοινώσεις - Κατάσταση Δικτύου
Στατιστικά Κίνησης
NOC Private
<< Επιστροφή στο ΤΕΙ


ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ  ΤΟΥ Microsoft Outlook Express

    Το Outlook Express είναι ένα πολύ εύκολο πρόγραμμα. Ανοίγοντάς το αφού έχετε κάνει τις ρυθμίσεις που είπαμε στην προηγούμενη σελίδα, θα δείτε στο πάνω μέρος του παραθύρου την μπάρα με τα κουμπιά λειτουργιών. Αυτή θα έχει μία από τις εξής μορφές:

    Σε όλες τις περιπτώσεις, για να στείλετε ένα νέο μήνυμα, θα πρέπει να πατήσετε το αριστερό κουμπάκι, με την ετικέτα "New Mail". Από κεί και πέρα θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο.

    Στην γραμμή To: γράψτε την διεύθυνση του παραλήπτη. Στη γραμμή Cc: μπορείτε να ορίσετε επιπλέον παραλήπτες για το μήνυμα. Το ίδιο και στη γραμμή Bcc:. Η διαφορά είναι ότι όσοι παραλήπτες μπούν στην γραμμή Bcc: δεν θα μπορούν να δούν τους υπόλοιπους στους οποίους ενδεχομένως στείλατε το μήνυμα. Στη γραμμή Subject: συμπληρώστε το θέμα του μηνύματος και στο μεγάλο λευκό χώρο γράψτε το μήνυμά σας. Πάνω από το χώρο για το μήνυμα, υπάρχει μια μπάρα που έχει μερικές απλές λειτουργίες επεξεργαστή κειμένου. Επιλέξτε λίγο κείμενο και δοκιμάστε τις για να δείτε τις λειτουργίες.

    Μόνο η συμπλήρωση της γραμμής To:  είναι απαραίτητη για να στείλετε το μήνυμά σας. Κάθε άλλη είναι προεραιτική.

    Πατώντας το κουμπί Attach  μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία στο μήνυμά σας. Πριν το κάνετε σιγουρευτείτε ότι ο παραλήπτης έχει τη δυνατότητα να λάβει συνημμένα αρχεία. Προσέξτε επίσης το μέγεθος. Είναι "αγένεια" η αποστολή μηνυμάτων με μεγάλα αρχεία γιατί υποχρεώνουν τον παραλήπτη να περιμένει πολύ για να τα κατεβάσει στον υπολογιστή του. Τέλος, πατήστε Send και το μήνυμα θα σταλεί. Υπάρχει περίπτωση να μή σταλεί αμέσως, αλλά να αποθηκευθεί στο Outbox (εξερχόμενα) μέχρι να πατήσετε το κουμπί Send/Receive στην κύρια οθόνη του προγράμματος. Αυτό εξαρτάται από τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει στο Outlook.

    Ξανακοιτώντας την μπάρα στην αρχή, βλέπουμε ένα κουμπί Send/Receive ή Send/Recv. Πατώντας το, συνδέεστε με τον διακομιστή και ελέγχετε αν υπάρχουν μηνύματα για σας. Η διαδικασία φαίνεται σε ένα δείκτη προόδου.

    Τέλος, όταν λάβετε ένα μήνυμα, αυτό αποθηκεύεται στο Inbox (Εισερχόμενα). Όταν το έχετε διαλεγμένο, πατώντας στη μπάρα το κουμπί Reply μπορείτε να απαντήσετε στο μήνυμα αυτό. Η διεύθυνση συμπληρώνεται αυτόματα, εσείς απλά γράφετε το μήνυμά σας. Πατώντας Reply All απαντάτε σε όλους τους παραλήπτες του μηνύματος, όχι μόνο στο συγγραφέα. Τέλος, με το Forward, μπορείτε να το προωθήσετε σε κάποιον τρίτο να το διαβάσει και αυτός. Υπόψιν, ο τρίτος θα δεί ότι το μήνυμα ήρθε πρώτα σε σάς και μετά εσείς του το προωθήσατε.

    Αυτά τα λίγα κατα πάσα πιθανότητα είναι αρκετά για να σας κάνουν να ξεκινήσετε με το e-mail. Για να δείτε αν όλα δουλεύουν καλά, στείλτε ένα μήνυμα στον εαυτό σας και περιμένετε 2-3 λεπτά. Το λάβατε;

προηγούμενη

 


© 2005 TEIHALNOC, T.E.I. of Halkida. All Rights Reserved. Terms of service.
Microsoft, Windows and the Windows Logo are registered trademarks of the Microsoft Corporation
Netscape is a registered trademark of the Netscape Communications Corporation
All other names and logos are registered trademarks of their respective owners