ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, Δ/ΝΣΗ V
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Δ/ΝΣΗ XVI


NETWORK OPERATION CENTER

TEIHALNOC

NETWORK SERVICES


 
Αρχική Σελίδα
Τομείς Δραστηριοτήτων
Υπηρεσίες
Σύνδεση με internet
GÉANT
Βοήθεια
Aρθρογραφία
Έρευνα & Ανάπτυξη
Ανθρώπινο Δυναμικό
Ανακοινώσεις - Κατάσταση Δικτύου
Στατιστικά Κίνησης
NOC Private
<< Επιστροφή στο ΤΕΙ


ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ POP3 ΚΑΙ IMAP

Το POP3 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση ενός τυποποιημένου πρωτοκόλλου για τη λήψη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το POP3 είναι ένα πρωτόκολλο στο οποίο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παραλαμβάνει και διατηρεί για εσάς ο κεντρικός υπολογιστής σας. Περιοδικά, εσείς ελέγχετε την ταχυδρομική θυρίδα σας στον κεντρικό υπολογιστή και μεταφέρετε οποιοδήποτε ταχυδρομείο στον δικό σας υπολογιστή. Το POP3 χρησιμοποιείται από όλα τα προγράμματα αποστολής και λήψης e-mail στο διαδίκτυο.

Ένα εναλλακτικό πρωτόκολλο είναι πρωτόκολλο πρόσβασης μηνυμάτων Διαδικτύου (IMAP).

Το πρωτόκολλο πρόσβασης μηνυμάτων Διαδικτύου (IMAP) είναι ένα τυποποιημένο πρωτόκολλο για την πρόσβαση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Το IMAP (η πιο πρόσφατη έκδοση είναι IMAP4) είναι ένα πρωτόκολλο στο οποίο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παραλαμβάνει και διατηρεί για εσας ο κεντρικός υπολογιστής σας. Με το IMAP, μπορείτε να δείτε ακριβώς τον τίτλο και τον αποστολέα της επιστολής και έπειτα να αποφασίσετε εάν θα «κατεβάσετε» το μήνυμα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και να χειριστείτε τους φακέλους ή τις ταχυδρομικές θυρίδες στον κεντρικό υπολογιστή, να διαγράψτε τα μηνύματα, ή να αναζητήσετε ορισμένα μέρη ή μια ολόκληρη σημείωση. Το IMAP απαιτεί τη συνεχή πρόσβαση στον κεντρικό υπολογιστή κατά τη διάρκεια του χρόνου που εργάζεστε με το ταχυδρομείο σας.

Ένα λιγότερο περίπλοκο πρωτόκολλο είναι το POP3. Με αυτό, το ταχυδρομείο σας σώζεται για σας στο γραμματοκιβώτιό σας στον κεντρικό υπολογιστή. Όταν διαβάζετε το ταχυδρομείο σας, όλο μεταφέρεται και αποθηκεύεται αμέσως στον υπολογιστή σας, και δεν διατηρείται πλέον στον κεντρικό υπολογιστή.

Διαλέξτε ποιό πρωτόκολλο επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε, και επιλέξτε ένα από τα παρακάτω για να δείτε τις ρυθμίσεις.

 


© 2005 TEIHALNOC, T.E.I. of Halkida. All Rights Reserved. Terms of service.
Microsoft, Windows and the Windows Logo are registered trademarks of the Microsoft Corporation
Netscape is a registered trademark of the Netscape Communications Corporation
All other names and logos are registered trademarks of their respective owners