ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, Δ/ΝΣΗ V
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Δ/ΝΣΗ XVI


NETWORK OPERATION CENTER

TEIHALNOC

NETWORK SERVICES


 
Αρχική Σελίδα
Τομείς Δραστηριοτήτων
Υπηρεσίες
Σύνδεση με internet
GÉANT
Βοήθεια
Aρθρογραφία
Έρευνα & Ανάπτυξη
Ανθρώπινο Δυναμικό
Ανακοινώσεις - Κατάσταση Δικτύου
Στατιστικά Κίνησης
NOC Private
<< Επιστροφή στο ΤΕΙ


ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ E-MAIL

    Η αλλαγή κωδικού πρόσβασης στον λογαριασμό σας είναι εύκολη ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες. Η πρόσβαση στην αλληλογραφία σας είναι δυνατή μόνο σε εσάς που θα γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης.

    Ο κωδικός που ζητήσατε στη φόρμα εγγραφής στην υπηρεσία e-mail είναι προσωρινός και μια καλή ιδέα είναι να τον αλλάξετε. Μια ακόμα καλύτερη ιδέα είναι να τον αλλάζετε τακτικά. Όταν θέλετε να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης (και σας προτρέπουμε να το κάνετε) αυτός είναι ο τρόπος:

    Για λόγους ασφάλειας, η παλιά διαδικασία, με την οποία κάνατε telnet στη διεύθυνση students.teihal.gr καταργήθηκε και δεν υποστηρίζεται πλέον από το σύστημα. Τώρα πλέον, η διαδικασία αλλαγής κωδικού γίνεται με τους εξής τρόπους:

  • Χρήστες χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις: Από τη σελίδα στη διεύθυνση http://students.teihal.gr/ συνδεθείτε κανονικά όπως πάντα στο σύστημα. Αφού δείτε την κεντρική οθόνη αλληλογραφίας, πατήστε πάνω στην επιλογή "Account Manager" και στη νέα οθόνη, πατήστε στο εικονίδιο "Password" στη μπάρα επιλογών. Εκεί δίνετε μία φορά τον παλιό σας κωδικό και δύο φορές το νέο. Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο σύστημα, είτε με POP3, IMAP ή μέσω των ιστοσελίδων, θα χρειαστεί ο νέος κωδικός.

  • Προχωρημένοι χρήστες: Εναλλακτικά, αν γνωρίζετε τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε SSH στη διεύθυνση students.teihal.gr (port 22). Δώστε τον παλιό κωδικό σας και το σύστημα αυτόματα θα σας βάλει σε διαδικασία αλλαγής κωδικού.
    Ένα δωρέαν πρόγραμμα για Windows που υποστηρίζει SSH2 είναι το PuTTY και μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

    Σε περίπτωση που δοκιμάσατε όλα τα παραπάνω, και δεν μπορείτε να αλλάξετε κωδικό, επικοινωνήστε με το κέντρο διαχείρισης δικτύου στη διεύθυνση . Προσέξτε ότι, από τη στιγμή που θα δώσετε δύο φορές τον νέο κωδικό σας, ο παλιός δεν θα είναι πια ενεργός. Σημειώστε σε ασφαλές σημείο το νέο κωδικό, δίνοντας προσοχή καθώς είναι ευαίσθητος όσον αφορά τα κεφαλαία/πεζά γράμματα για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα σύνδεσης.

 


© 2005 TEIHALNOC, T.E.I. of Halkida. All Rights Reserved. Terms of service.
Microsoft, Windows and the Windows Logo are registered trademarks of the Microsoft Corporation
Netscape is a registered trademark of the Netscape Communications Corporation
All other names and logos are registered trademarks of their respective owners